Christer Karlstad maler fra en annen virkelighet


av Katrine K

Vi presenterer: Christer Karlstad

Noen ganger fantaserer jeg om en annen virkelighet, en virkelighet som går parallelt med vår egen. Denne andre virkeligheten ligner til forveksling på alt vi er vant til, men samtidig er den noe helt annet og mye mer. Ikke ulikt våre drømmer. Som har rot i virkeligheten, men ikke trenger å forholde seg til normal logikk. Logikken, slik vi er vant til å kjenne den, er fraværende.

Barna i Legenden om Narnia tok steget gjennom klesskapet og Alice lot seg falle ned gjennom et hull i bakken…

Christer Karlstads malerier er en port til denne andre virkeligheten. Her kan du nikke gjenkjennende til både mennesker og dyr og du kan la deg fullstendig trollbinde av skjønnheten. Samtidig får du denne nagende følelsen. Er alt som det skal være?

lights out
Christer Karlstad: “Lights Out”, oil on canvas 2011

Karlstad er en norsk billedkunstner født i Rælingen, 1974. Han har masterutdanning fra kunstakademiet i Oslo og debuterte på Høstutstillingen i 2004. Siden da har han deltatt på flere utstillinger i Norge og utland. I separatustillingen  ”Good Night To All” (2010) på Kunstnerforbundet viste han 14 oljemalerier i figurativ stil med ladede, symbolske scener. Mennesker, natur og dyr i en urovekkende harmoni.  

Christer Karlstad: "The Earth Below", oil on canvas 2012
Christer Karlstad: “The Earth Below”, oil on canvas 2012

Karlstads nyeste malerier er en reise videre i samme landskap. Vi møter to tvillingjenter som sover side om side med  ville dyr. Man kan lure på om de sover eller om de egentlig er døde.  En mann prøver med kroppskraft å dra med seg en tung, død trestamme som er falt på bakken. Det kan virke som en forgjeves kamp. En sovende mann i snøen trøstes av en diger bjørn. Hvis da bjørnen er til å stole på…

Cold comfort
Christer Karlstad: “Cold Comfort”, oil on canvas 2012
Aeon
Christer Karlstad: “Aeon”, oil on canvas 2011
Se flere bilder på kunstnerens hjemmeside: christerkarlstad.com
Bildene er gjengitt med kunstnerens tillatelse.
Innlegget er hentet fra den gamle Magifabrikk-bloggen og ble opprinnelig publisert 24.04.2012.