Redd maten fra kjøleskapet


av Katrine K
eggs
Jihyun Ryou: “Breathing of eggs”

Designeren Jihyun Ryou vil redde maten fra kjøleskapet ved å spre tradisjonell kunnskap om hvordan vi best kan oppbevare mat. Et kjøleskap krever mye energi og endel matvarer ville faktisk få det bedre uten. Prosjektet “Shaping traditional oral knowledge -save foof from the fridge” består av spesialdesignede hyller og redskap for best mulig å bevare de ulike matvarene.

Visste du at eggeskall har tusenvis av små åpne porer? Dersom du legger et egg i kjøleskap sammen med annen mat, vil egget absorbere lukt gjennom skallet og lett bli ødelagt i smak. Et friskt egg flyter raskt til bunnen når det legges i vann. Derfor kan friskheten lett sjekkes med eggehyllen “Breathing of eggs”. Og hvis du oppbevarer epler sammen med poteter, vil du hindre potetene fra å begynne å gro. Vel og merke dersom potetene få ligge i en mørkt avlukke. Dessuten kan epler få andre frukter til å modnes fortere.

Designeren ønsker at vi som forbukere skal lære oss å bli bevisste, vi må bli kjent med matvarenes behov ved å studere hva som skjer under oppbevaring. Mange gode råd og tips om oppbevaring av mat er også samlet i bloggen, Share your knowledge, som er tilknyttet prosjektet.

Kilde: www.savefoodfromthefridge.com

Jihyun Ryou: "Symbiosis of Potato and Apple"
Jihyun Ryou: “Symbiosis of Potato and Apple”

P1010275 P1010284

Innlegget er hentet fra den gamle Magifabrikk-bloggen og ble opprinnelig publisert 13.04.2012.